torek, 6. september 2016

Poganjaj svoje možgane

Pomembne odločitve sprejemajte vedno le, ko ste uravnovešeni, mirni, ko ste močni in se zavedate, kaj hočete od življenja.

In mnogi menijo, da ni lahko biti v takšnem stanju, v takšnem načinu delovanja. Mnogi vemo, da je to še kako mogoče. Tako vam tu posredujem eden od načinov, da ste vi tisti, ki upravljate s seboj, da ste vi tisti, ki si pomagate k boljšemu življenju.  


Vaja: 


Počutim se odlično

(Vajo vedno delajte v varnem okolju, ko ne vozite.)

Vedno sem iskal načine, kako se rešim temnih misli in predvsem občutkov, žalosti, strahu, ki jih takšne 'temne' misli prinašajo. Ko sem te načine odkril, sem ugotovil, da so ti občutki samo moji, da imajo ljudje v okolici povsem drugačne občutke, da so moji občutki takorekoč imaginarni. 


Od tedaj naprej si prizadevam, da soljudem, ki tavajo po svojem svetu težav pomagam, da se dvignejo nad nje in sami poganjajo svoje možgane in svoje misli. 


Pred vami je preprost, a močan način, s katerim vodite vaše razmišljanje k spremembi tako, da se počutite boljše, da imate več energije in ste močnejši:



Priprava:

Ustavite se. Če imate čas in možnost, zaprite oči in jih obrnite k obrvem. Globoko in počasi vdihnite skozi nos in nato zelo počasi izdihnite skozi nežno odprta usta tako, da v sebi čutite nežen zvok 'hhhhhhhhhhhhhhhhhh'. Popijte kozarec ali dva vode. Nato vdih in izdih počasi in globoko ponovite še dvakrat. 


Vaja:

Spomnite se na trenutek v vašem življenju, ko ste se počutili res dobro od začetka do konca. Ko je občutek pred vami - stopite v ta čas (naredite korak) in opazujte skozi oči, prisluhnite skozi ušesa in v telesu občutite ta čudovit trenutek po vašem celem telesu. Naredite podobe, ki jih vidite, večje, še bolj barvite tako, da se počutite še boljše. Naj bodo glasovi, glasba močnejša, še bolj jasna, ki vam daje energijo in še boljši občutek. Občutite ugodje v telesu. Naredite to ugodje še lepše, še močnejše.


Nato ugotovite, kje v telesu se ta občutek ugodja začenja in kam se giblje. Odkrijte smer, kamor se to ugodje vrtinči in ga zavrtite še močneje in še hitreje. In občutite, kako se vaši občutki ugodja še večajo, kako je vaša energija vse večja. Naj se ti vrtinci ugodja razširijo čez celo vaše telo do prstov na rokah in nogah, vse preko hrbta do glave in okoli vas...


Zavedajte se, da imate vi moč spremembe v sebi. 

Odprite oči, zadihajte in pojdite v uspešen dan. 


















Ni komentarjev:

Objavite komentar